Способи відомі ще нашим бабусям, які реально допомагають!
Козан – річ, якою користується майже кожна гарна господиня. А якщо ще готувати на багатті?! Це просто шедевр. Адже в ньому їжа набуває незвичайного, ні з чим не порівнянного смаку.
Існує один мінус – жир і нагар з казана відмити дуже складно, але можна, якщо знати як. Про це ми розповімо вам, також читайте цікаві статті з порадами за посиланням.
Вам знадобляться:
- нашатирний спирт (аміак) -1 пляшечка
- губка з м’якою та жорсткою стороною
- гумові рукавички
- целофанові пакети (4-5 шт.)
Як відмити жир і нагар від казана
- Одягаємо рукавички. Ставимо казан у целофановий пакет, виливаємо половину нашатирного спирту на внутрішню частину казана. Розтираємо губкою, перевертаємо казан. Виливаємо залишки нашатирного спирту на зовнішню частину, розтираємо губкою.
- Швидко упаковуємо казан у целофанові пакети. Загалом краще запакувати в 4-5 пакетів.
- Ставимо казан, запакований у пакети, на балкон на ніч.
- Вранці промиваємо під краном і натираємо жорсткою губкою до блиску.
Це лише один з простих і дуже зручних способів прибрати жир і нагар з казана. Спробуйте й ви!