Знімаємо томати у серпні-вересні. В якій стиглості збирати, як зберігати

Помідори ділять під час дозрівання на кілька груп. Це зелені, бланжеві (бурі), стиглі (рівномірне забарвлення) плоди томатів. Купити запчастини для мотоблоку ви можете перейшовши за посиланням https://agrotech-trading.com.ua/zapchasti-motobloka.html.

Багато дачників зривають томати в бурій стиглості, не чекаючи повного дозрівання, тому що вони довше зберігаються, чудово транспортуються і мають характерний смак сорту, їх дозарюють вдома.

Якщо збирати томати зелені, такі плоди можна зберегти протягом 2-3 місяців, деякі сорти добре зберігаються до Нового року і навіть більше. В основному на тривале зберігання вибирають томати, які йдуть на засолювання, з товстою шкіркою, не м’ясисті.

Коли прибирати

Восени може стояти сонячна та тепла погода. Але будь-якої миті у вересні можуть нагрянути заморозки. Тому треба бути завжди напоготові, щодня дивитися прогнози погоди.

У вересні все частіше спостерігаються холодні ночі, з росами. Томати можуть починати гнити від фітофтори. Тому при перших ознаках інфекції на листі всі томати краще прибрати, в іншому випадку хвороба перейде на плоди, і вони і незабаром почорніють. Забирати помідори краще в сонячну та суху погоду.

Знімаємо томати у серпні-вересні. В якій стиглості збирати, як зберігати

Як зберігати

Краще для зберігання знімати не зовсім зелені плоди, а побілілі (молочна фаза). Такі томати вже набрали форми та готові до дозрівання.

Зберігають їх у ящиках, в один шар, плодоніжкою вгору. Температура повітря навколишнього середовища має бути в районі +10-12 градусів тепла. А такі умови можуть бути у льоху, підвалі.

Періодично слід перевіряти плоди на наявність ознак гниття. Якщо вони з’явилися, обов’язково необхідно прибрати пошкоджені плоди.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *